Franse balkonhekken voor transformatieproject te Eindhoven

Franse-balkonhekken-transformatie-klooster-aluminium-Eindhoven-CEPU.jpg
Klik om foto's te bekijken

Franse balkonhekken met glas

CEPU Constructions heeft haar Franse balkonhekken gemonteerd op dit prachtige, historische gebouw. De glashekken zijn slank uitgevoerd. Het glas wordt in het aluminium glasprofiel geplaatst middels EPDM-rubbers. Door de glashekken blijft het mooie uitzicht op de bossen ongehinderd.  
 
Het hoofdgebouw met de kapel staat sinds 2001 op de lijst van Nederlandse Rijksmonumenten. Doordat het gebouw grotendeels leegstond was het tijd voor de transformatie van Landgoed Eikenburg in Eindhoven. Er zijn 70 sociale huurwoningen gecreëerd. 
 

Landgoed Eikenburg

Het Landgoed Eikenburg in Eindhoven heeft een nieuw leven gekregen. Het  gebouw werd gebouwd in 1832 en is sinds 1894 de leefomgeving van de Broeders van Liefde, een inmiddels kleine kloostergemeenschap. Door de afname in het aantal bewoners, kwam het hoofdgebouw een aantal jaren geleden grotendeels leeg te staan. 
De buitenzijde van de voormalige schoolvleugel wordt volledig intact gelaten. De binnenstructuren passen goed bij de nieuwe woonplannen, en blijven dus ook ongewijzigd. Hierdoor blijft het karakter van het gebouw bewaard en zijn de originele details nog een belangrijk onderdeel van het pand.
 

Kloosterloft

In het klooster zijn voormalige klaslokalen omgetoverd tot woningen, ingedeeld met verschillende niveau's. Een paar treden hoog bevindt zich de keuken inclusief balkon met openslaande deuren.
 
Alle woningen in het gebouw worden aangeboden als sociale huurwoningen. Maar er wordt wel een wederdienst verwacht van de bewoners: bijvoorbeeld onderhoud aan de bossen en vrijwilligerswerk voor de oudere bewoners. Opdrachtgever

Nico de Bont

Architect

De Loods architecten en adviseurs b.v.

Locatie

Eindhoven

Uitvoeringsperiode

2017
Privacyverklaring  | Cookies  | Disclaimer  |  Colofon  |  © CEPU 2024