Poedercoaten

210-RAL-kleuren-poedercoat-CEPU-Constructions.jpg

Onze producten worden voorzien van een poedercoating. Dit heeft vele voordelen: het verlengt de levensduur, maakt onderhoudsarm en ziet er mooi uit.

Qualicoat

CEPU Constructions werkt alleen met Qualicoat-gecertificeerde leveranciers, waardoor onze kwaliteit constant van een hoog niveau is. Qualicoat is het kwaliteitslabel en certificering voor het gehele proces van coaten en de voorbehandeling van het aluminium. 
 

Poedercoating: het proces

Een poedercoating is een organische deklaag, met name toegepast op een metalen ondergrond. De poedercoating bestaat uit droge stof, welke elektrostatisch wordt geladen en aangebracht op het geaarde metaal. Deze poederdeeltjes smelten in een oven aan elkaar en hechten zich aan het oppervlak. Om uit te harden gaat het product in een moffeloven.
 

Poedercoating verlengt de levensduur

De levensduur van de producten wordt aanzienlijk verlengd door de poedercoating. Door de laag over de balustrades worden deze beschermd tegen weersomstandigheden. Hierdoor is een hekwerk minder snel aan vervanging toe. De poedercoating beschermt de hekwerken ook tegen corrosie. 
 

Weersomstandigheden

Het aantal lagen poedercoating dat aangebracht dient te worden is afhankelijk van de plek waar de hekwerken worden geplaatst. In kustgebieden is de corrosiekans bijvoorbeeld zeer hoog, waardoor een dikkere poedercoating nodig is. De zeelucht, wind en het zand tasten het materiaal namelijk aan. Ook dicht bij een treinspoor is een dikkere laag poedercoating nodig.
 
Wilt u meer weten over het benodigd aantal lagen poedercoating? Neem contact op. Wij vertellen u graag meer.
 

Reinigingsvoorschriften

Uit de praktijk blijkt dat een poedercoating, indien periodiek gereinigd, vele jaren zijn beschermende en esthetische eigenschappen behoudt. Belangrijk is wel dat er geen agressieve reinigingsmiddelen worden gebruikt, deze veroorzaken schade aan de poedercoating. Lees voor meer informatie onze reinigingsvoorschriften.
 

Poedercoaten is duurzaam

In het poedercoatproces komen geen schadelijke oplos- en verdunningsmiddelen vrij. Daarnaast is de spuitnevel recyclebaar. Ook tijdens het productieproces komen geen schadelijke stoffen vrij. Onze coaters besteden aandacht aan het zo duurzaam mogelijk maken en houden van dit proces.
Ook de verlengde levensduur draagt bij aan de duurzaamheid van de balustrades. 
 

Keuze uit vele kleuren

Is het hekwerk de eye-catcher van het gebouw of dient het juist op te gaan in het ontwerp? Door de juiste kleur poedercoating behaalt u het gewenste resultaat. Bij CEPU Constructions kunt u altijd kiezen uit alle RAL-kleuren, dit zijn inmiddels al 210 kleuren en er komen regelmatig nieuwe kleuren bij. Hieronder ziet u een overzicht van deze 210 kleuren. Naast RAL-kleuren zijn er, op aanvraag, nog veel meer kleuren mogelijk.
 
U kunt ook de glansgraad van de poedercoating zelf kiezen. Dit varieert van een matte poedercoating tot hoogglans (85%). Daarnaast zijn vele RAL-kleuren in een fijnstructuur verkrijgbaar.
 
Heeft u een vraag over onze poedercoating? Wij vertellen u er in (geuren en) kleuren over! U kunt bellen, mailen of een bericht achterlaten in het contactformulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.  
 
 
 
 
 
Privacyverklaring  | Cookies  | Disclaimer  |  Colofon  |  © CEPU 2024